JOBB!!!

Så har man äntligen fått jobb igen, känns hur bra som helst!!!
Men det kommer att bli mycket nytt att lära sig...fast det känns bara kul.

Verkar som att Storuman fungerar bra för mig :)

Helgen

Helgen har varit lugn och skön. I lördags körde vi ett dressyrpass med mycket fokus på galoppen, att ha ett bra tempo. Både jag och Levina fick kämpa men till slut så lossnade det riktigt bra. Jag valde att mestadels ligga på volten för att bättre kunna få ett lugnare tempo. Måste träna på tempot och att hon inte ska stressa upp sig utan kunna fortsätta gå i form än fast det kommer fattningar.

På kvällen begav vi oss till Olofs bror som fyllde år. Där blev vi bjudna på god mat och fika efteråt, blev riktigt mätt :)

Söndagen hade Levina vilodag och jag hade en ridlektion på stallet men var inte så jätteroligt att vara inne i ridhuset. Mycket damm kombinerat med sol som lyser in genom fönstren = ibland såg man ingenting.

Det har varit kanonväder både lördag och söndag. Strålande sol, några plusgrader och alldeles vitt på marken. Så skulle vintern alltid få vara. Kändes nästan som att det skulle vara påsk :)

På fredag hoppas jag att det blir Ida Hellström kurs på stallet, jag känner mig riktigt sugen på att få nya råd i ridningen. Speciellt eftersom att jag inte är direkt nöjd efter min ridning sista tävlingen i Skellefteå.

Imorgon blir det ut med hästarna sedan jobb och dagen avslutas med Zumbaträning.

Dagen

Dagen började med utsläpp av hästar i det fina vädret, därefter blev det jobb och sedan tillbaka till stallet för lite träning med Levina. Nu har vi haft besök av Olofs föräldrar och förhoppningsvis får jag snart sätta mig framför tv:n och se om det finns något vettigt att se på. Men först måste Olof fara på jobbet så tvn blir ledig.

Imorgon är det sista dagen denna vecka som jag har morgonjour och på måndag är pappa förhoppningsvis tillbaka så då slipper jag ta allt själv. Sedan blir det än en gång jobb en stund och efter det har jag förhoppningar om att kunna löshoppa Levina i ridhuset om det är ledigt.


Gårdagen

Ridlektionerna gick bra, varje grupp fick avsluta med att spela hästfotboll och det blev populärt :)

Efter lektionerna blev det till att fara hem till mamma och pappa dit bröderna kom med smörgåstårta. Den var mycket god! och det bästa av allt är att jag har kvar av den till idag.
Presenter fick jag också som t.ex presentkort på en klippning. Det behövdes så nu blir det till att boka in en tid för det men ska nog vänta till närmare jul.

Julstämning

Nu vill jag börja julpynta!

Vinter igen

Och så har vintern åter kommit tillbaka med sitt vita täcke. En sak är då sker det blir mycket ljusare med snön på marken fast tyngre att gå dock men det får vi se som bra träning :)

Ikväll blir det ridlektioner 16-19, får se vad vi ska hitta på då...och sen blir det kanske något gott :)

Helgen

Det var riktigt skönt att vara i stugan. Vi gick promenader, tog kort, hjälpte till med hagbygge och badade tunna. Jag önskar att man skulle kunna vara där längre än bara en helgmen vi kom iaf upp ganska tidigt på fredagen så det var skönt, då kändes det lite längre.

Här hemma så fick hästarna in balar i hagen vilket gjort att morgonjouren går lite snabbare och så är det även skönt att slippa fylla hösäckar varje dag. Om det är sämre väder ute så tycker jag det känns skönt att veta att de har bal ihagen för då kan dom iaf äta ordentligt.

När snön kom förra veckan så trodde jag att det kanske skulle bli lite jobbigt för en del hästar när dom skulle ut till hagen om dom inte hade fått vinterskor än men allt gick bra. Dock så blev det lite sämre denna vecka då den vackra snön förvandlats till is sitället och av någon anledning så verkar dom vilja gå precis där isen ligger och inte på sidan där det är barmark. Det är intreessant hur dom tänker. Men som tur var så verkar den snart ha tinat bort.

Igår red jag Levina efter en veckas ledighet. Det brukar alltid kännas lite motigt att komma igång men efter att ha ridit henne igår så fick jag tillbaka min träningslust igen :) hon är så kul att rida. Det jag verkligen måste tänka på är att rida henne framåt! Inte börja bromsa och tjafsa med tyglarna för då blir hon inte alls nöjd och man tappar stabilitetet i formen. Har även börjat rida med lite längre stigläder, känner att jag kommer bättre ner i sadeln och drar inte upp benen lika mycket. Men det krävs träning och ett konstant tänkande på hur man egentligen sitter.
Jag är även jätteglad över hur bra galoppfattningarna fungerade, vi har ju haft problem med dem men om jag bara slappnar av och och gör galoppfattningen så fungerar det. Så där måste jag lära mig att slappna av och inte spänna mig innan fattningen ska komma.

Ikväll blir det Zumbaträning, missade ju förra veckan då jag var förkyld men ikväll får jag väl köra desto hårdare.

Skulle vilja fara och titta på dom regionala tävlingarna på Hippologum i helgen...

Vinter

Kändes riktigt drygt i morse då jag klev upp och fick se vilket väder det var. Inte för att snön gör någonting men det är mindre kul då den blåser rakt i ansiktet och tio hästar ska ut i hagen. Som tur var så båste det mindre på stallet än hemma.

Levina var så gullig då jag skulle leda ut henne, hon fick som en chock då hon såg snön ute så hon bara stannade i dörröppningen och kollade :) men sen kunde hon lugnt gå vidare ut till hagen och morgonhö.

Ikväll blir det till att handla och packa inför morgondagen då vi drar iväg till stugan för en skön helg och eventuellt lite bad i tunnan. Även där hade det kommit snö så vi får se om den är kvar till imorgon, tur vi bytte till vinterdäck i lördags (eller kanske ska skriva tur att Olof bytte till vinterdäck i lördags).

Vad ska man skriva?

Det var svårt det här med att komma på vad man ska skriva. Sen jag skrev sist har det poppat upp en massa tankar om  vad jag ska skriva och nu är allt borta...

Men måsta iaf få tummen ur och skriva ner mina och Levinas mål inför nästa säsong. Jag har dom ju i huvudet, nu måsta jag bara få ner det på papper också så jag kan lägga upp träningen efter det. Men än så länge är det lugnt då Levina har ledigt hela denna vecka vilket betyder att jag också har ledigt...nästan i alla fall. Man upptäcker såna här gånger hur mycket tid en häst egentligen tar men vad skulle man lägga ner all tid och alla pengar på om man inte hade den? Än så länge känns det då värt det :)

Träningssäsongen startar

I söndags var det sista tävlingen för denna säsong i Skellefteå. Sammanfattningsvis så har vi definitivt förbättrat oss sen förra säsongen men förhoppningsvis ska det bli ännu mycket bättre till nästa år. Dock gick det inte så bra i avslutningen men det var mitt fel.

Levina ska få vila denna vecka för att sedan ta tag i träningen igen fram t.o.m december/januari då hon får en liten viloperiod innan  det börjar närma sig tävlingssäsong 2011.
Denna vecka ska jag även sätta upp målen för nästa säsong som vi ska försöka uppnå med hjälp av träningen i höst/vinter.

Jag känner mig riktigt motiverad för träning så vi kan komma igen nästa år.

Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag tänkt försöka mig på att börja blogga. Fler och fler verkar ju göra det så nu får vi se hur det går.

Jag kommer att blogga om lite allt möjligt som t.ex mina djur, stugan, tävlingar m.m.

Det här blir spännande :)

RSS 2.0