Underbara älskade häst

Hon var helt underbar på gårdagens träning för Irja. Galoppen gick super och skänkelvikningarna likaså, man sitter bara med ett stort leende på läpparna (eller i varje fall inombords). Hon går verkligen framåt för varje pass så vi får se när bakslaget kommer men fram till dess ska jag se till att njuta.


Skönt!

Så här gör man när man får vara lös i ridhuset.


Fina pannband

Jag har köpt två begagnade pannband men när jag köpte dem så tänkte jag inte på att det var storlek full. Så jag var lite nervös när jag skulle prova dem idag men som tur var passade de än fast Levina brukar ha cob. Jag måste komma ihåg att ta kort på dem för de var jättefina! Köpte även ett begagnat fleecetäcke som går ganska högt upp på halsen, det blir perfekt när man går till och från ridhuset i vinter.


Samlad galopp

Tjoho! Idag lyckades jag samla Levinas galopp bara genom att sitta till ordentligt och utan att använda händerna. Ok, det hade kunnat vara mer samlat men jag är jättenöjd att verkligen få känna skillnaden mellan då hon samlar och inte.
I övrigt tränade vi på olika programdelar ur lätt A:3 och jag tycker vi går framåt hela tiden :)


Tillbaka till icakassen

Nu har vi börjat med matkassen igen från Ica vilket känns superbra! Jag gillar att man slipper tänka så mycket på vilken mat man ska göra. Nu får man hämta en klar kasse med recept. Dessutom är det maträtter som jag oftast inte skulle tänkt på själv. Idag blev det pasta med salami och ägg.


Lycka!

Har just handlat begagnade, fina hästsaker till Levina. Älskar då man får köpa saker till bra pris!


Vad är väl en helg i fjällen...

Tanken var att jag skulle vara i stugan i helgen men pga j-la bil så är jag kvar i Lycksele. Men det är iaf fint väder så får väl göra det bästa av helgen ändå. En fördel är ju att jag kan träna hästen så imorgon blir det ett dressyrpass.


Dum jävla bil

Grrr!!!


Gårdagens träning

Igår var det återigen träning för Irja och jag kan inte vara annat än stolt över fina hästen. Hon är verkligen så ambitiös och vill hela tiden göra sitt bästa. När jag tänker på hur det var innan vi hade möjligheten att träna för tränare kontinuerligt varje vecka så är det så himla stor skillnad på våran ridning. Vi gick från att knappt kunna hålla oss på volt i galopp till att klara tiometersvolter!
Nu känns det dessutom som att hon bara går bättre och bättre för varje vecka som går vilket ger bra inspiration till fortsatt träning i vintermörkret.


Plums i djupsnö


Åter tillbaka till gymmet

Eftersom vi hade stalljour hela förra veckan valde jag bort gymmet då det bara kändes jobbigt att fara dit men idag var jag tillbaka igen. När jag kom dit var löpbandet upptaget så jag började cykla och det blev 4km. När löpbandet blev ledigt började jag springa och det blev också 4km i högt tempo så sammanlagt fick jag ihop 8km ikväll vilket känns riktigt bra :)


Dålig tv

Så störande när det inte finns något bra att se på tv. Jag tycker att någon kanal borde sända ett bra program 21 en måndagskväll men tydligen inte. Och jag kan inte gå och lägga mig än heller för då vaknar jag och är pigg vid 4 inatt och det tänkte jag försöka undvika. Fascinerande att man kan ha så många kanaler och ändå finns inget att se!


Lätt A:3

Idag blev det ett dressyrpass då ridhuset var ledigt. Vi fokuserade på galoppdelen i lätt A:3 och den gick inte alls så dåligt och dessutom red jag med träns denna gång. Bäst gick höger galopp men det har även gått framåt med vänster, det är bara så viktigt att jag inte blir för hård i handen. Det var bra att känna att jag hade något konkret att fokusera på under passet så detta ska vi träna fler gånger. Jag ska även kolla igenom övriga lätt A program för att hitta olika delar att träna på. Det är ju bra att börja på det nu så att det inte känns så himla stort och svårt sedan.
Är väldigt nöjd över fina hästen!


Klappat och klart

Så var jourveckan över för denna gång och nästa blir nån gång i maj så det är ett bra tag kvar. Det bästa med söndagskväll är att få duscha och tvätta håret så man äntligen får känns sig fräsch igen. Man känner sig inte alltför trevlig efter en helg på stallet.


Duktigt svenskt ekipage

Jens Fredricsson och Lunatic gjorde en bra tävling och slutade 6:a!


Världscupen i hoppning

Sitter och tittar på hoppning i världsklass. Det är fina hästar och duktiga ryttare, det ser så lätt ut då de hoppar dessa höga hinder men man förstår att det är mycket jobb bakom.


Kallare men fint

Idag var det kallare igen, kring -17, men morgonjouren gick snabbt ändå. Trots att det är kallt ute så är det jättefint.
Nu ska jag tillbringa tid i soffan framför Vinterstudion :)

Så här fint hade hästarna det i hagen idag.


Snart är det gjort

Nu har vi bara en dag kvar på jourveckan sen blir nästa jour någon gång i maj. Jag tycker det har gått riktigt smidigt och i fredagskväll fick vi dessutom hjälp av en annan privathästägare att ta in hästarna så det underlättade ju.


Snabb jour

Det känns som om vi slog något slags rekord i hur snabb vi brukar vara på morgonjouren på vintern. På ca två timmar var allting gjort och hästen motionerad. Då hade vi gjort följande:
- fodrat 26 hästar
- täckat och tagit ut hästarna
- mockat och fyllt mat till ridskolehästarna
- sopat båda stallen
- motionerat hästen

Vi hade turen att det var riktigt varmt idag ( bara några minusgrader) så flera hästar skulle vara utan täcken vilket också gjorde att det gick snabbare.


Laddar för ridning

Sitter i soffan och laddar för kvällens ridpass. Planen är att ta kandaret och jobba effektivt med galopparbetet för att bygga upp mer ork hos fina hästen. Det känns konstigt att fara och rida så sent en fredagskväll men kändes onödigt att fara dit direkt efter jobbet för att sedan fara tillbaka till kvällsjouren.


Smidigt

Det är ju väldigt smidigt att ha kvällsjouren på stallet då nästan alla hästar står inne redan när man kommer dit. En fördel som kommer med det kalla vädret :)

Hur söt var inte denna lilla häst (frukt) som jag tog in i kväll?


-27

Det blev kallt idag men det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder. Och eftersom jag hade bra kläder gick jag både till och från jobbet idag i kylan. Det är ansiktet som är värst men bara man gått en stund så har man fått upp värmen. Men det hade gärna fått bli lite varmare innan vi ska ta in hästarna ikväll.


Superhästen

Ikväll var det som vanligt träning för Irja och jag är så grymt nöjd med min älskade häst! Hon skötte sig utmärkt och det blev inte bråk en enda gång. Nu ska jag lägga mig med en härlig nöjdhetskänsla ( är det ens ett ord???).


Jourvecka

Ikväll har jourveckan börjat för oss på stallet och det flöt på utan större problem denna kalla kväll.
Innan vi började ta in hästarna hann jag motionera Levina i ridhuset också vilket var bra eftersom hon stått i helgen. Jag hade tänkt rida men då upptäckte jag en knöl på ryggen så jag tog det säkra före det osäkra och longerade i alla gångarter i stället, vi får se hur det ser ut imorgon men hon verkade då inte ha ont av den.


Vill inte hem

Vill verkligen inte hem imorgon, jag känner för att vara ett småbarn och lägga mig ned på golvet för att skrika "vill inte, vill inte" men jag tror att jag nog måste hantera det mer vuxet. Jag får helt enkelt planera för en ny helg i stugan om inte alltför länge.


Elljusspåret

Idag blev det en skidtur på elljuspåret nedanför hotellet och det var riktigt fint. Det blev 8km och det var ganska jobbigt men vi tog oss då runt så nu blir det fåtöljen och vintersport på tv med gott samvete.

Dagens utsikt


Lätt som en plätt

Vi tog oss upp på fjället med längdskidor på fötterna och det var faktiskt inte alls så jobbigt som jag trott. Kanske är mer tränad än vad jag tror? Väl uppe på fjället belönades vi dessutom med sol och inte många minusgrader. Vi tog sedan en paus med varm choklad innan vi vände hemåt och då hade vi nästan bara nedför vilket är spännande. Men jag stod på benen hela vägen vilket sambon inte gjorde...


Tur med vädret

vi har en klarblå himmel, solen lyser på fjället och ca -10. Känns ganska idealiskt för en skidtur upp på fjället. Men vi laddar innan genom att se vintersport på tvn.


Stugan

Så var det äntligen helg och vi har landat i stugan vilket känns hur bra som helst. Planen imorgon är att åka längdskidor vilket var ett tag sedan man gjorde så vi får se om vi tar oss ut på en tur 😄


Big no, no

Om man inte ska köpa hästsaker så ska man inte heller kolla på Hööks rea. Jag gjorde det misstaget vilket jag nu får ångra men än så länge har jag stått emot att beställa...men det är ju så billigt och jag är så sugen på ett rosa schabrak. Återstår att se om jag kan fortsätta hålla mig från att beställa, jag ska försöka vara stark.


Cykelpass

Idag blev det ett cykelpass på 1 mil. Det var tur att jag redan innan bestämt mig för att cykla istället gör att springa idag eftersom jag glömde löpskorna hemma.


Ridpass

Idag körde vi första ridpasset efter vilan och det blev en enklare variant i skritt och trav.
När jag just börjat rida kom en till häst in i ridhuset och Levina blev helt plötsligt ovanligt spänd. I vanliga fall brukar hon inte bry sig så mycket men det kan ju bero på vilan kanske? Då hon nu blev spänd var jag noga på att hålla henne sysselsatt genom att ställa och böja åt olika håll och efter ett tag (ganska snabbt faktiskt) så slappnade hon av och vi kunde börja arbeta lite mer. Men, som sagt, eftersom vi är under igångsättning så blev det skritt och trav på stora runda spår och hon kändes riktigt fin! Lite stel men inte alls så farligt tycker jag så det ska nog gå bra hoppas jag.

Levina ville äta sitt täcke efter dagens ridpass, protest kanske? :)


5km intervall

Direkt efter jobbet drog jag på gymmet där jag just avslutat ett 5km intervallpass på löpbandet. Nu blir det hem och äta innan det blir stallet där jag tänkte ta ett lättare ridpass i ridhuset med fina hästen.


Träning av hästen

Eftersom Levina varit ledig i nästan två veckor under tiden jag varit i fjällen så tar vi en lugn igångsättning. Idag började vi med lite longering i skritt och trav. Levina är verkligen en häst som klarar av vila på så sätt att hon är lika lugn som vanligt när man ska börja träna henne igen. Jag tycker det skulle vara jobbigt att ha en häst som hela tiden måste hållas igång då den skulle bli halvknäpp annars att hålla på med.


Tillbaka till vardagen

Så var man tillbaka till jobb, häst och träning efter 1,5 veckors ledighet och det känns faktiskt rätt så skönt. Igår hade jag lite ångest men den försvann idag på väg till jobbet, då kändes det bara bra att komma tillbaka till rutinerna.


RSS 2.0