Patrik Kittel

Dagen har spenderats i Umeå på hippologum. Patrik kittel var där och hade clinic vilket var väldigt imponerande att se på. Dels fick man se honom rida och dels fick man se honom ha lektioner för ryttare med väldigt fina hästar. Jag blir så imponerad av Ida Hellström som hade med hela tre hästar i olika åldrar och som kommit olika långt i utbildningen. Det är även henne jag ska titta på när jag vill se en ryttare med bra sits. Inspirationen efter denna dag ska jag ta med mig och använda nu under den kommande träningsperioden.

Nian Hästsport var också i Umeå med många fina saker. Bland annat ett jättefint schabrak med bling på, blev lite smått förälskad i det men jag blev snål då det gick på över 500:-. Tycket det är lite väl mycket att lägga på ett schabrak.

Till middag blev det sushi som snälla mamma och pappa införskaffat på stan i Umeå.


Kanonträning för Irja!

I fredags var det dags för träning för Irja och det gick grymt bra! Kan inte vara annat än helnöjd med bästa hästen. Det är en så häftig känsla då man känner att man har full kontroll på hästen. Ska försöka komma ihåg den känslan senare i vinter då motivationen är låg.


Go bullar!

Har fått tre påsar med nybakade bullar av snälla pappa. Finns inte mycket som
är godare än bullar och mjölk. Passar utmärkt till kvällsfika.


Skryt

Blev dryga fem kilometer denna kväll också :)


Konditionsträning återigen.

Fick med mig sambo och hund för andra dagen i rad och tur är det för jag trivs inte alltför mycket att vara och springa själv runt elljuspåret då det är mörkt ute. Kändes dessutom riktigt bra att springa så hoppas jag lyckas ta mig ut fler dagar i veckan.

Hade en hästfri kväll då snälla Sofia sköter henne på tisdagar. Ganska skönt faktiskt att ha en ledig kväll i veckan då man kan göra saker i lugn och ro hemma.

Imorgon blir det till att prova släppa in hästen i ny hage med tre andra hästar. Blir spännande att se hur det går, förhoppningsvis går det alldeles utmärkt.


Konditionsträning

Trotsade mina egna tankar som försökte hitta en massa ursäkter till varför man inte skulle behöva springträna idag. Blev dryga fem kilometers intervallträning med hund och sambo så nu känner jag mig ganska nöjd med dagen. Nu blir det en skön kväll i soffan framför tvn med gott samvete.


Kvällspromenad

Tog med mig hästen på en kvällspromenad. Hon spanade lite efter farliga saker i skogen då hon hörde röster och galopperande hästar som hon inte kunde se utan bara höra. Men hon bestämde sig för att det nog inte var så farligt trots allt.

Levina spanar.


Nya glasögon


Kvällspromenad

Tog hund, sambo, bil och körde till tannbäck. Där parkerades bilen och vi tog en kvällspromenad genom tannbäck och tannsele. Det är verkligen så mysigt där, får jag drömma så är det där jag vill bo i framtiden.


Tortellini med pastasås och purjolök.


Matlådor

Förbereder lunchlådor inför kommande vecka.


Dagens träning

Idag blev det ett dressyrpass i det fina höstvädret. Gäller att passa på innan den kalla och mörka vintern kommer. Idag låg fokus på övergångar. Vi låg först i vänster varv där vi tränade övergångar blandat mellan skritt, trav och galopp. Efter en skrittpaus tog vi samma arbete i andra varvet där det blev lite svårare för hästen. Hon har en förmåga att hetsa upp sig men därför är det ju bra träning. Är nöjd med passet, speciellt tycker jag att galoppen fungerade bra :) med denna träning.


Lördagsgott. Mums!

Detta är hur gott som helst!


Springtur

Tog på mig springskorna och tog med hunden på en springtur i det fina höstvädret. Rätt så jobbigt med riktigt skönt efteråt.


Hunden njuter!


Trevlig hage???

...


Dags för träning

Taggad häst...


Helg

Så har helgen infunnit sig och kag beger mig till stallet för ett ridpass.


Träning för Irja

Igår var det träning för Irja efter några veckors uppehåll och fina hästen var riktigt duktig! Började passet på volten där hästarna skulle gå i högre form. Gick riktigt bra och hästen gick stabilt i form i skritt och trav, galoppen går ju lite sämre men det beror så mycket på mig och mina händer :( . Sedan gick vi vidare till skänkelvikningar och skrittpiruetter. Mycket att tänka på för att få till allt. Avslutade passet med programridning som gick både bra och dåligt...Men sammanfattar man passet så gjorde hästen ett riktigt bra jobb :)


Myshunden

Nikki 3år. Blandning mellan tollare/ golden retriver.


Utrustning

Är väldigt sugen på att skaffa nya schabrak till Levina. Just nu har vi bara schabrak i mörka färger förutom dom jag använder till tävling och de vill jag inte använda på träning. Tyvärr har jag ju satt köpstopp på hästgrejer då
det inte är någonting som är absolut nödvändigt och i dagsläget så har jag ju ett antal schabrak. Vad praktiskt det skulle veta om man bara kunde färga dem efter vad man kände just för tillfället.


Fina hästen


Hundpromenad=steg

Tog med mig hunden ut i regnet och blåsten. Hon verkade inte uppskatta det alltför mycket men traskade ialla fall med (inte för att hon egentligen hade så mycket val :) ) Detta resulterade i att jag gått 3000 steg mer än om jag valt bort promenaden på grund av det dåliga vädret. Stegtävlingen verkar ha haft positiv inverkan på mig trots att den är slut.

Regnväder

Hade en plan att gå en promenad med Levina ikväll men det trevliga regnvädret gjorde att jag hoppade över det. Hon fick istället komma in och tugga hö medans jag mockade. Lade på henne ett täcke så hon skulle torka upp lite och sedan blev det på med regntäcke och ut i hagen igen. Tror inte hon var jättetaggad på att gå ut i regnet då hon stannade flera gånger på väg till hagen men kändes alltför tidigt att ta in henne för natten. Vet ju att hon trots allt inte kommer att dö av att stå ute ett tag till i regnet och det är ju inte kallt heller.

Nu laddar vi istället för träning för Irja imorgonkväll tillsammans med Micca och Tarpa. Hoppas även det är uppehåll eftersom det blir träning i paddocken.

RSS 2.0