Barmark!

Efter några dagar i fjällen så kommer man hem till en paddock där det börjar bli barmark! Jag riktigt längtar till man kan ta ett ordentligt dressyrpass utomhus.


Skrittpromenad

Igår blev det en skrittpromenad i det fina vädret så Levina fick röra på kroppen efter idaträningen.


Bra kvällsfika

Mums


Äntligen!

Idag hade jag och Levina faktiskt en bra träning utan något som helst bråk i galopparbetet! Jag var så less på hennes beteende så hon fick stå nästan en vecka så det var lite nervöst hur hon skulle bete sig på dagens träning för Ida Hellström men som tur var verkar det ha varit positivt för henne.

Fortsatt fokus ligger på att få henne att inte gå emot högerskänkeln. I höger varv betyder det att hon ska böja igenom sig och lossna och i vänster varv ska man nästan tänka utåtställning för att hon inte ska trycka ut högerifrån. Det viktiga är att vara kvick i högerskänkeln och inte sitta och nöta hela tiden. En kick och sedan bli direkt stilla då hon tar den hjälpen. Det betyder även jag måste vända om mina ben mot sadeln och trycka ned hälen så jag inte sitter och hackar med skänken hela tiden.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att hon fortsätter vara mer samarbetsvillig så att jag verkligen kan rida igenom detta nu.

Summa, summarum så var jag jättenöjd med hästen och själv var jag helt slut efter en halvtimmes träning. Det är verkligen ingen lek att träna för Ida :)


RSS 2.0