Skrittpass

Idag blev det ett dressyrpass med bara skritt där fokus låg på halter för Levina och för mig var det att verkligen tänka på hur jag satt och hur jag använde mina hjälper. Jag insåg att jag måste bli bättre på att träna ridningen i skritt då jag har svårare för det än i trav och galopp. Jag märker att jag överarbetar för mycket vilket så klart gör Levina lite smått förvirrad.

Efter träningen fick Levina gå ut i hagen utan täcke då vi hade plusgrader! Det såg så härligt ut och man längtar till sommaren är här.


Fina hästen

Fina Levina efter hoppasset.


Hopp och studs

Igår hände något konstigt,,,jag hade nämligen bestämt mig för att hoppa och det gjorde vi. Jag var dessutom inte speciellt nervös utan kände mig ganska lugn. En hoppmänniska skulle säkert inte ens kalla det hinder p.g.a den låga höjden men Levina hoppade iallafall över så då säger jag att det är hinder :) Jag ska försöka göra detta oftare med henne för hon tyckte det var jättekul!

Sjuk?

Jag måste ju hålla på att bli sjuk för jag är nästan sugen på att prova hoppa Levina i helgen...Det återstår att se om det blir av.


Hästmassage

Idag har hästen fått massage för första gången av en tjej från Dorotea. Hon tyckte nog det var lite konstigt men samtidigt skönt. Som tur var hittade hon inga större fel på henne förutom att hon var lite öm uppe vid nacken så där masserades hon lite ordentligare.


Vårväder

Vi har haft tur med vädret denna helg i fjällen. Idag har vi haft plusgrader och vindstilla så man har fått vårkänslor och det är så härligt.


Spån

Idag har vi varit och hämtat spån till hästen så nu räcker det ett tag till. Vi har väldigt tur som får det gratis, då sparas det lite pengar där.


Dagens fångst

Idag tog vi en tur på Rissjön där vi pimplade och här är dagens fångst.


Feb. 15, 2013

Idag fick man vårkänslor :)


Irjaträning med bommar

Har blivit förkyld så det kändes lite småjobbigt innan träningen igår och jag undrade hur jag skulle orka träna. Men har man en duktig häst så löser sig det mesta :) Igår tränade vi över bommar med olika avstånd emellan. Vi började med långt avstånd där vi skulle få in känslan för ökad trav och sedan kortade vi avstånden för samlad trav. Det var en mycket bra övning där man fick en bättre känsla för hur det ska vara när man kommer rätt. Denna övning ska jag helt klart rida fler gånger. Jag är supernöjd över min häst som verkligen kämpar passet igenom!


Ny ryttare

Hade en ny ryttare på Levina igår och det såg jättefint ut! Är imponerad både av henne och fina hästen :)


Vad händer?

Spännande saker på gång :)


Fina hästen

Lyckades hinna rida i ridhuset innan kvällens lektioner startade så det blev ert dressyrpass på kandar. Tränade öppnor, slutor och avslutade med att rida galoppdelen i lätt A:4. Hästen skötte sig riktigt utmärkt (som vanligt känns det som) och hon höll sig även lugn i galopparbetet. Ibland blir hon gärna lite för taggad och då kan det bli en blandning mellan ett flertal galopper på en gång i fattningarna. Dessutom blev det bra fattningar direkt från skritt.

Duktiga hästen väntar på att få gå ut efter kvällens pass.


Lyckopiller

Ett riktigt bra ridpass kan verkligen höja lyckokänslorna! Vi hade en jättehärlig träning i dag där vi lyckades med galoppen i båda varven trots att jag red med träns :) Jag hoppas det fortsätter på ridpasset imorgonkväll. Det är bara så viktigt att inte ha för bråttom utan rida igenom varje del ordentligt annars blir det lätt blaha, blaha. Känner mig bara så lycklig över fina hästen.


Rött

Jag älskar färgen på mitt nya sadelöverdrag från Hööks.


Bättre bild


"Nytt" pannband nr.2

Det här är det andra pannbandet jag köpte och det kommer nog att användas till tävlingar.


Promenad

Igår tog jag med pappa, hunden och Levina på en härlig promenad. Det var soligt, vitt och bara någon minusgrad. Man fick nästan vårkänslor!


"Nytt" pannband

Här är ett av Levinas "nya" pannband. Jag tycker det blev jättefint på henne så det här ska användas som vardagspannband tänkte jag.


RSS 2.0