Irjaträning

Idag var Levina en superhäst större delen av passet. Hon är så mjuk och härlig att rida och hon vill verkligen jobba. I slutet var hon väldigt trött men hon fortsätter att kämpa på hela passet, då kan man ju inte annat än älska henne.


Bakning klar

Så var vi klara med bakning av mjukbrödet och det gick väldigt smidigt. Det gick riktigt snabbt när man är fyra stycken. Två bakade och två gräddade så det flöt på bra. Vi hade även fikapauser då man fick äta varmt nybakat bröd, finns inte mycket som är godare än det :)


Bak


Mjukbröd

Nu ska det bakas mjukbröd på Gammplatsen. Då blir det gobröd till jul :)


Svettigt

Så där lagom svettig efter ett 30 minuters workoutpass. Nu blir det till att hoppa in i duschen för att sedan mysa i soffan. Jag älska det nu då lägenheten är julpyntad.


Dagens ridpass

Idag var vi återigen tillbaka till ridning efter det svullna benet. Vi tog ett kortare pass i paddocken i alla tre gångarter och det kändes riktigt bra. Vi red mest runt fyrkanten då det var bäst underlag där. Nu ska vi köra dressyr måndag och tisdag med lite lugnare pass och om allt går bra blir det träning för Irja på
onsdag :)


Julmys


Min dag

- städat hagen
- sett damstafett på tv (2:a plats!)
- rida
-sett herrstafett (2:a plats!)
- hälsat på faster och ätit gobullar
- julpyntat
- strukit gardiner och bytt i alla rum
- dammsugit lägenheten
- sprungit

Och nu blir det middag och sedan soffhäng i en mysig och julpyntad lägenhet.


Vart är snön?

Tänk om det kände vara snö som kom istället för allt detta regn. Då skulle det bli så mycket ljusare ute och julkänslorna skulle komma fram.
Jag har hellre kallt och snö än varmt och regn. Nu blir man ju bara smått deprimerad av allt mörker.


IKEA

Dagen har spenderats på Ikea i Sundsvall så nu är de flesta julklapparna klara. Det blev även några klädesplagg till mig själv, gillar 50% rea på HM.


Missar vinterstudion :(

Missar första dagen på vinterstudion imorgon. Känns ju lite surt då jag älskar att se vintersport men det kommer som tur är många fler dagar i vinter.


Tidig morgon

Ställer klockan på 04:10! Tidig morgon men det är det värt då bussen går till Sundsvall och IKEA.


Fyra fina ben!

Idag är hon precis som vanligt i alla sina fyra ben vilket är väldigt skönt :) Så på söndag ska vi prova att ta ett lättare pass och hoppas att det går bra.


Dusch

Nikki tycker inte om då hon är tvungen att ta en dusch. Så här glad såg hon ut igår då hon var tvungen att tvättas av eftersom hon blivit alldeles svart under magen av våran springtur.


Städning

Eftersom det är min hästfria kväll så passar jag på att städa lägenheten. Jag älskar känslan då den är nystädad. Och det är skönt att det är gjort innan helgen så man slipper göra det då.


Löpning

Nu laddar jag och hunden för att fara ut och springa i mörkret. Jag hoppas bara att det inte är så halkigt ute men med denna värme tycker jag att all is skulle vara borta snart.


Mindre svullnad

Idag var benet mycket bättre :) Men vi kommer ta det lugnt med bara promenader i några dagar innan vi sätter igång med ridning igen. Tyvärr missar jag träningen för Irja ikväll men det kommer ju snart ett nytt tillfälle.


Tjockt ben

Jag hade tänkt ta ett skrittapass ikväll i paddocken men då jag tog in hästen var hon ganska tjock i vänster framben. Jag longerade lite grann men lyckades inte se någon hälta så vi får vänta och se hur det verkar imorgon. Förhoppningsvis försvinner det snabbt.


Promenad med broddar

Idag blev det en promenad för hästen. Hon var så duktig och gick bredvid mig som en gamhäst. Det var lite halkigt ute så det var tur att jag fick låna broddar annars kunde det ha blivit spännande på vissa ställen.


Vintersport

Sitter och tittar på längdskidor på tv. Jag älskar nu då vintersporten har börjat för säsongen. Det enda jobbiga är att det pågår hela dagarna då det är alpint, skidskytte och längdskidor. Man får börja dagen med att göra allt man tänkt och sedan sätta på tvn. Om man skulle sätta på den först skulle man inte få mycket gjort.


Stugan

Våran stuga i kittelfjäll är mitt favoritställe att vara på. Pappa är uppväxt där och mamma två mil därifrån så vi har också mycket släkt där. Ska jag vara nånstans där jag kan slappna av så är det där. Jag har faktiskt haft en dröm om att kunna bo där men har insett att det är svårt att klara det och samtidigt som jag vill ha det jobb jag utbildat mig till.


Superpass!

Red ett dressyrpass i paddocken som idag hade ett väldigt bra underlag. Att dessutom få rida i dagsljus gjorde det hela ännu bättre. Jag tog kandaret idag för att se om vi lyckades få en bättre form i galoppen och vilken skillnad det blev! Hon gick i rund och mjuk form med bra påskjut bakifrån, det kändes underbart.


Workout

Idag blev det ingen springning utan jag körde ett workoutprogram i lägenheten istället. Det är en app jag laddat hem där man dels kan välja vilken del av kroppen man vill träna och dels hur länge man vill hålla på. Jag valde att träna hela kroppen i 30 minuter, det kom då upp olika övningar på bild och dessa skulle man upprepa i 90 sekunder. Enkelt då man kan göra det inomhus nu på vintern så det ska jag försöka göra fler gånger.
 

Tömkörning

Ikväll blev det ett tömkörningspass i paddocken. Det var så bra underlag att det till och med gick att galoppera lite grann, wohoo!

Här kommer en bild som tyvärr inte är från idag.


Löpträning

Idag har jag ju min hästfria dag vilket innebär att jag ska ta mig ut och träna min egen kondition. Som tur är tror jag det har blivit bättre underlag ute så att det inte är så halkigt. Det har ju inte blivit någon springning ännu denna vecka så jag får ta tag i mig själv så jag hinner med minst tre pass denna vecka. Jag har tur som kan ta med hunden som sällskap, då är det mycket trevligare plus att hon får rastas samtidigt.

Intressant hästannons

Hittat ännu en intressant annons.
 

Typ: Varmblod - Inriktning: Allround - Kön: Valack
Detta är hästskojare/HästNet... .... ... ... ...6 år gammal färg valack
Rika är en 6 år gammal färg valack. Han är mycket fastställs tillbaka och safe.Rika gör stora på stigar eller i trafiken, kan basicly någon rida Cody som kan hålla linjerna, bara en stor runt hästen. Han har inga dåliga vanor eller laster och ljud. En mycket säker och pålitlig häst.
Pris 7 500 kr


Medlefors folkhögskola

Tillbringat två dagar i Skellefteå på konferens med mycket och god mat. Nu är det eftermiddagen kvar, sedan tillbaka till Lycksele och ladda för en Irjaträning. Jag känner att jag nog kommer vara trött men får sova gott efteråt.


Ridning i paddocken

Blev som sagt ett pass i paddocken igår och hade jag bara haft sulor på hästen så hade det varit jättebra underlag. Men eftersom jag glömde det vid sista skoningen så hade vi lite problem med styltor så det blev mest skritt och träna halter och skrittpiruetter. Det är kul att hon accepterar kandaret så bra också :)


Motivation?

Jag försöker hitta motivation till dagens ridpass i en mörk, isig paddock. Jag tror jag tar kandaret för att piffa till det hela.


Dagens ridpass

Idag blev det ett kortare pass i paddocken där det fanns en liten plätt man kunde rida på. Skönt att slippa ridhuset en stund. Fokus idag låg på vänstergaloppen och den gick riktigt bra. Red i samlad trav innan fattningen och sedan fattade jag galopp utan att strula så mycket och då låg vi direkt rätt :) Tränade lite i andra galoppen också och sedan avslutade jag passet i trav och skrittade av runt anläggningen. När jag sedan var klar på stallet började det regna så hade tur som slapp rida i det.


Utvärdering löppass

Måndag: 5 km
Tisdag:  4 km
Torsdag: 5 km
Söndag: 5 km
 
Sammanlagt blev det fyra pass denna vecka och distansen 1,9 mil. Det är jag nöjd med eftresom mitt mål är minst tre pass per vecka vilket jag klarat utan större problem denna gång. 
 
 
 
 

Stylish

Så här stylish blir man när man trampar sig med brodden.


Sommarminnen

Fantastisk middag på glassrestaurang i Söderköping.


Umeåtripp

Dagen har spenderats i Umeå och kom hem först vid halv sju. Det kändes skönt att stallet gjordes bort imorse så nu är det bara att sitta i soffan. Det blev inte så många inköp men det blev iaf två tröjor till mig och två till Olof, vi får se om han är nöjd med det jag köpt. Dagen avslutades med att pappa bjöd hela familjen på restaurang så det blev buffé med kinamat och sushi. Då kan man inte klaga :)


Löpträning

Det tog emot att fara ut och springa efter lunch och hästträning men kände ändå att det skulle kännas skönt erfteråt så tog med mig hunden ut och sprang. Jag känner i efterhand att det var bra att ta den turen så man hann bli hungrig innan personalfesten och middagen. Så nu har det blivit tre löppass denna vecka, får se om jag lyckas få ihop fyra innan veckan är slut.

Slapparkväll

Då det är min hästfria kväll idag så har det mest slappats förutom kvällspromenaden med hunden. Dock så hann jag städa innan slappandet så då kunde jag göra det med ett gott samvete.
Imorgon ska jag försöka att få in både löptur och hästträning förutom god trerätters till lunch och sedan personalfest på kvällen. Tur jag har en semesterdag så jag får ihop allt på en och samma dag, sen kan jag vila hela helgen. Förutom en tur till Umeå då...

Böda camping

Sitter och tittar på Böda camping på 5:an och minns campingsemestern från i sommar som innehöll både Kolmården och Liseberg. Jag hoppas att det blir en ny campingtripp om inte alltför länge, det är ju jättemysigt att vara ute med husvagnen och se Sverige.

Avslutar med en bild från terrariet på Kolmården med jättesöt apa.


Första julmusten för året.


Reflexer, reflexer, reflexer!!!

Varför är människor så dålig på att använda reflexer? Det är någonting som stör mig mycket för har man inte det så syns man väldigt dåligt i mörkret. Det är ett så enkelt sätt att undvika en olycka. Det var någonting jag verkligen lärde mig då jag tog körkortet för då ser man hur dåligt alla syns utan reflexer, även om man går där det är belysning. Hur ska man få fler att använda reflexer???
 
Dom här tycker jag var häftiga.
 
 
Det finns ju så många olika reflexer att använda, både till sig själv och djuren.

Julklappar från Hööks?

Något för Levina? Tror hon skulle bli väldigt fin i detta.
 
Produktbild
 
Den här var också fin.
Produktbild
Och den här.
Produktbild
Och denna.
Produktbild
Och detta.
Produktbild
 
Hmm, hoppas tomten tycker jag varit snäll i år, riktigt snäll.

Med beröm godkänt

Jag överlevde den sena träningstiden och det var faktiskt inte alls så farligt. Dessutom var det lika bra att jag var sent på stallet ikväll eftersom jag inte får igång tvkanalerna nu på tvn. 
Kvällens pass innehöll lite bråk från Levinas sida men inte alls så farligt, det gäller bara att ta det lugnt och få henne att tänka på något annat. Vi red samlad trav för att sedan fatta galopp och idag lossnade vänstergaloppen som gick så mycket bättre vilket var himla skönt. Jag måste även träna hårt på att inte överarbeta hjälperna iutan bara sitta lugnt och fatta galopp. Vi tog några galoppslutor på diagonalen halvt igenom vilket gick över förväntan, speciellt sista i höger varv som jag har svårare för. När vi kommit ut på spåret skulle vi direkt ner i skritt och man märker att Levina är mycket starkare nu i bakdelen för man kan behålla henne i bra arbete hela övergången utan att hon faller ur. Vi avslutade passet genom att göra slutor åt båda hållen över medellinjen och dom sista sträckorna gick SUPER! Det kändes som att man bara dansade fram och där märks det tydlig skillnad när jag inte överarbetar.
MYCKET NÖJD ÖVER FINA HÄSTEN!

Hur ska man tyda en hästannons?

Om man funderar på hur man egentligen ska läsa en hästannons kan man ha bra användning av detta som Havrepappan har sammanfattat kring ämnet.
 
http://www.hippson.se/riddagbok/havrepappa/okomplicerad-hantering-av-hastannonser.htm

Laddar

Försöker ladda inför kvällens Irjaträning. Det känns så jobbigt då man ska vänta till halv åtta innan träningen börjar. Då vill jag helst vara klar med stallet eftersom jag inte direkt är en kvällsmänniska men det ska nog gå bra ändå. Man får ju vara tacksam över den möjlighet man har med att träna varje vecka och det är ju faktiskt inte så himla hemskt att rida den tiden en gång per vecka.
 
Kommer det se ut så här?
 
Eller kanske såhär?
 
Eller nåt sånt här?
 
Vi får se helt enkelt...
 
 

Löpträning

Efter dressyrpasset var det dags för min konditionsträning. Jag tog med mig hunden och sprang en annan runda än den vanliga för att få lite omväxling. Ibland är det bara så jobbigt att ha med hunden, hon stannar och så tänker jag att hon nog ska kissa men så går hon bara omkring och luktar. Störande. Men det är i alla fall trevligt med sällskap och speciellt då det är mörkt ute.
Medan vi var ute och sprang så började det snöa stora snöflingor och det blev genast mysigare och man fick julkänsla i kroppen.


Dagens ridpass

Idag fortsatte vi diskussionen med vänstergaloppen. Det gick bättre denna gång men därmed inte sagt att det gick lätt. Vi får fortsätta med ett intensivt arbete, jag vet att helt plötsligt lossnar det och då känns allt jättebra. Det är bara att kämpa sig igenom den tyngre perioden.


Tömkörningspass

Nöjd Levina efter ett fint tömkörningspass i paddocken. Fokus låg på att ha en stilla hand och stabil yttertöm vilket resulterade i en väldigt fin häst.


Hunden njuter


Skoterreparation

Idag har skotern renoverats inför vintern. Jag var arbetsledare medan pappa och Olof fick vara arbetare. Och det verkar som att de gjorde ett bra jobb.


Fjällen

Så skönt att vara i stugan och bara ta det lugnt. Här kan man slappna av på ett helt annat sätt än när man är hemma.
Hunden trivs också då hon får vara ute och springa en massa för att sedan lägga sig i värmen framför kaminen.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2248076/images/2012/pic_5094d439ddf2b33c8f0022cf.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2248076/images/2012/pic_5094d439ddf2b33c8f0022cf.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2248076/images/2012/pic_5094d439ddf2b33c8f0022cf.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2248076/images/2012/pic_5094d439ddf2b33c8f0022cf.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2248076/images/2012/pic_5094d439ddf2b33c8f0022cf.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2248076/images/2012/pic_5094d439ddf2b33c8f0022cf.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2248076/images/2012/pic_5094d439ddf2b33c8f0022cf.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2248076/images/2012/pic_5094d439ddf2b33c8f0022cf.jpg" class="image">


Slappar i stugan


På väg till stugan


Intressant hästannons

 Blått är av Skipin Tru den löntagare över 200 Färg och Pinto pekar med öppna rom i Trail och färg. Hans mor är en dotter till Chipped i choklad. Hans helbror är en multipel ROM löntagare och en PtHA världsmästare. Blått är en absolut glädje att vara runt. Han är super ljus i betslet och ger ben, två spår, sido passerar, vänder på forehand, på lår, stannar och rygg. Han har spår ridit ganska lite och går genom vatten, över broar och tidigare critters! Han är super atletisk och kan fungera bra som en jägare, dressyr eller Reiner! Hans unika blue roan färg är en extra bonus eftersom hans sinnelag är hans största tillgång. Han är en sådan särskild häst!
 

Jag måste erkänna att det är mycket jag inte förstår i denna annons.

De tre S:en

Ikväll har jag gjort de tre S:en.
 
Springa
 
 
 
Städa
 
 
Slappa

RSS 2.0