Påskfirande

Är uppe i stugan och firar påsk. Långfredagen har erbjudit fint väder men lite väl blåsigt då man pimplade på Rissjön. Men som tur var hade vi fikastället på ett lugnt ställe. Vi fick även besök av min kusin som faktiskt kom med häst upp på fjället.


Det går framåt

I onsdags var det återigen dags att rida för Irja och jag var lite orolig för hur Levina skulle fungera med tanke på hur det varit ett tag. Men det gick jättebra i travdelen, hon var mjuk, fin och samarbetsvillig. Sedan blev det lite tjafs i galoppen (jag tror hon var ganska trött) men inte alls så mycket som det varit ett tag då jag hoppas hon är på väg tillbaka.

Igår red vi i paddocken där jag började med galoppen rätt tidigt och det fanns inte en tendens till att stanna upp hos henne :) istället blev hon lite hetsig och väntade hela tiden på nästa galopp men jag tar mycket hellre det än att hon ska surna ihop i framåtbjudningen.


Härligt ridpass

Idag red jag och Levina i paddocken som äntligen har blivit skottad och det gick verkligen jättebra. Hon var mjuk och fin och gick i bra form redan från början. Galoppfattningarna var jättefina och hon höll formen i både fattningen och hela tiden efteråt :) jag tror faktiskt aldrig hon gått så fint med träns tidigare.
Jag hoppas att detta fortsätter nu!

Ridpasset började med lite spänning, då vi kom ridandes till paddocken såg vi två lösa hästar utanför hagarna. Jag fick hoppa av och gå in i stallet och hämta hjälp till pappa så hästarna kunde fångas in.


Skottad paddock!

Nu har vi äntligen en skottad paddock så där blev det tömkörning idag i det fina vädret. Levina var duktig och vi kunde träna i alla gångarter då det var bra underlag.


Munkpeppar

Levina har varit väldigt bökig i ridningen de senaste dagarna då hon bara helt plötsligt bestämmer sig för att inte gå fram för att sedan bara gå fram utan problem. Efter lite funderande kom jag och Irja på att hon var precis likdan denna tid förra året och då slog det oss...kan det vara att hon brunstar och dessutom fäller päls? Det känns som att det kan vara en ganska logisk förklaring så nu ska vi ta lite lugna pass några dagar uutan så stora krav för att se om det släpper. Jag har även googlat på internet (som kanske inte är den bästa källan alltid att hämta fakta ifrån men...) och där har man rekommenderat munkpeppar som kan underlätta vid denna period och så hade vi turen att en stallkamrat hade som vi fick ta av så nu ska vi prova och se om det händer något.
Några tecken på att man kan misstänka brunst på henne är följande:
- Hon har börjat gnägga då det kommer in en häst i ridhuset vilket hon aldrig annars gör.
- Hon ville hemskt gärna följa efter Irja som hade på sig sin stalljacka som hon har då hon står och gosar med deras hingst.
- Hon verkar känslig för skänkel som tar där hingstar nafsar då de vill betäcka.
 
 
 
 

Träning för Ida Hellström

Idag var det äntligen dags för en ny träning för Ida hellström. Det var ett tag sen sist så det är jättekul att Sandra Dahlgren på stallet ordnat hit henne igen.
Fokus på Levina var att få igenom högersidan eftersom det är det arbetet hon försöker komma undan då hon börjar bråka i galoppfattningarna. Det innebar att tänka öppna då man låg i högervarv på volten så att hon inte gick med bakdelen innanför spåret och i vänster varv så skulle man rida henne ganska rak i kroppen. Direkt hon började bråka och inte vilja gå fram skulle hon vändas runt åt höger och då hon accepterade det red man fram som vanligt och berömde henne.
I galopparbetet så red vi mycket förvänd galopp och högeröppna i båda varven.

Sammantaget var det en mycket bra träning där jag fick ett bra verktyg att använda för att verkligen rida igenom henne så nu kommer fokus att ligga på detta arbete en tid framöver.

Såhär hade nog Levina velat göra efter dagens träning.


Premiärtur

Idag blev det ett löppass utomhus för första gången detta år och det var riktigt härligt. Det är mycket roligare att springa utomhus än inne på ett gym och idag blev det en tur på fem kilometer. Jag trodde att det skulle gå tungt idag men det kändes faktiskt ganska lätt, jag hoppas jag får samma känsla imorgonkväll.


Tillbaka på banan

Har haft ett tag då det gått lite sämre med hästträningen men nu verkar det gå bättre igen. Känns inte fullt lika bra som det gjort men det kommer ju alltid sämre perioder ibland, då gäller det bara att rida igenom dom perioderna än fast motivationen tryter.


RSS 2.0